Az év színe 2016

Az idei év színei a Rose Quartz és a Serenity

Minden év januárjában, Frankfurtban rendezik meg a világ legnagyobb textil kiállítását és vásárát a HEIMTEXTIL-t.

A Heimtextil egy „trend barométer” ahol is egy nemzetközi szakértői gárda  összeállítja a trendasztalt, mellyel előrevetíti a tervezők, gyártók, bútor szakértők részére a trend prognózist.

Természetesen mindig egy évvel előbbre dolgoznak a szakemberek, hogy a gyártóknak és designereknek legyen idejük az új trendek szerinti alapanyagok , termékek előállítására. Ami aztán az adott évben a Trendasztalt „díszíti”.

A  „Well-being 4.0 „ a kulcs a trendekhez, tehát vessünk egy pillantást a 2016/2017 év négy fő irányvonalára, melyek a következők:   

 

PROTECT – Védelem ami jó nekünkEz a trend egy tiszta, esztétikus design-t jósol nekünk, mely kéz a kézben jár a különböző wellness és méregtelenítő termékek széles skálájával . Védi a fizikai és pszichológiai szükségleteinket.

ENERGISE  – energetizáló vagy felvillanyozó, digitális álmokAz emberek különböző technológiákat használnak arra, hogy egy lökést adjanak az érzéseiknek. A digitális világ tilosban jár a mi fizikai világunkkal.  A színek az erős és a gyenge kontrasztok között mozognak. Egy időben a fényes és fluoreszkáló színek vibrálása  összevetül  a sötétebb elektromos kék árnyalatokkal. Ez a magas energiájú trend felélénkíti az intenzív csillogás esztétikumát, a gyorsan változó mintákat és a humoros atletikus designt.

NOURISH – Tápláló, érzéki tervezésEz a trend arra fókuszál, hogy tegyük környezetünket minél zöldebbé. A színpaletta a zöldek, sötét barnák és szürkék szépségét ünneplik, harmonizálva a föld és a kő elemeivel. Természetes anyagok, kézi készítésű termékek széles választékával.

ENRICH – Gazdagító, érzékelő képességSzemet gyönyörködtető csillogás, finom anyagok. Gazdag színek, mint a kék szilva vagy a karmazsin vörös melyek fémes arany, sárgaréz,  bronz elemekben bővelkednek. A kelet mintái keverednek az ikonikus , hagyományos mintákkal mely a klasszicizmus értelmezése a maximalizmus tündöklő fényében.És egy kis montázs a 2016 év színeiből összeállított enteriőrökkel és az anyagok mintáira  utaló struktúrákkal.

Az év színe 2016

Vissza az előző oldalra

Függöny, méteráru bolt Budapest

Jó minőségű, igényes textíliák, függönyök, tapéták, szőnyegek, asztalterítők, ágytakarók és egyéb kellékek, kiegészítők forgalmazása.
P and K Függönyszaküzlet