Sötétítő-dekoranyag

Sötétítő, dekoráció vagy black out?

Milyen célt szeretnénk elérni? Van redőny, csak dekorálni szeretnénk lakásunk? Vagy teljes sötétségben tudunk pihenni?

Érdemes előre elgondolkodni, megtervezni milyen célra vásároljuk a sötétítő anyagot. Használjuk sötétíteni, de elegendő egy normál szövésű textil. Ebben az esetben a legmegfelelőbb színt és mintázatot kell kiválasztani egy sűrűbb szövésű textilből. Dekorsálat akkor készítünk, amikor a sötétítést megoldja a redőny vagy zsalúzia. Dekorációnak bármilyen anyag megfelel, ha lehetőség van a padlóig érjen. Mindhárom esetben a legfontosabb, hogy passzoljon a lakás stílusához. Kérje szakemberünk segítségét az anyagválasztásban illetve anyagmennyiség kiszámításában. Ha mintás az ülőgarnitúra vagy a szőnyeg, akkor érdemes egyszínű anyagot választani vagy a meglévő mintához passzoló dekoranyagot. De viszont ha minden barna- bézs színű érdemes egy hangulatosabb, színesebb anyagot választani, amiből díszpárna is készülhet.

Black out fényzáró anyag galéria

< Előző
Következő >

Selyem galéria

< Előző
Következő >

Selyem

Kitűnő tulajdonsággal bíró szálas anyag, ezért kedvelik és alkalmazzák a ruházati és lakástextil iparban.

  • jó szigetelő és hőszigetelő

  • nedvesség felvétele kitűnő

  • szakítószilárdsága, nyúlása, rugalmassága jó, könnyen vasalható

  • napfény jelentősen károsítja, kizárólag csak bélelve lehet használni

Pamut anyag galéria

< Előző
Következő >

Pamut

Ma is a textilipar legfontosabb nyersanyagai közé tartozik. Háztartási textíliát, törülközőket, ágyneműket, asztalterítőket, függönyöket, dekorációs anyagokat gyártanak belőle. Tisztításnál figyeljük a kezelési útmutatót. A pamutot előszeretettel keverik poliészterrel és poliamiddal, továbbá viszkózzal és modál szálakkal.

Sötétítő esetében érdemes alábélelni, ezzel meghosszabbítjuk élettartamát.

Poliészter függöny galéria

< Előző
Következő >

Poliészter

Szakítószilárdsága és kopásállósága az összes szálasanyag között kiemelkedő. Ezen tulajdonsága miatt használják részben vagy teljes egészében bútorszövetek előállításakor. A tartóssága miatt keverik rendszerint pamuthoz vagy más szálhoz egyéb textilek készítésénél is. Függönyöknél kimondottan, de bútorszöveteknél és asztalneműknél is fontos az anyag fényállósága. A poliészterből készült termékek ebben nagyon jók, ellenben a poliamiddal (nylon), amelyet a napfény hamarabb roncsol, öregít. Lakástextileknél szintén fontos tényező, hogy a poliészter megfelelően kikészítve gyűrődésre nem hajlamos, illetve könnyen vasalható, amely a manapság oly divatos szövött függönyöknél kimondottan előny.

A poliészter függönyök könnyen kezelhetőek, mosógépben 30-40 fokon. Kezelésnél mindig figyeljünk az adott termék használati utasítására.

Drapéria galéria

< Előző
Következő >

Sötétítő-dekoranyag galéria

< Előző
Következő >

Sötétítő zsenília galéria

< Előző
Következő >