Függönylapfuggony_01

Milyen árnyalata van az ülőgarnitúránknak, szőnyegünknek, mihez passzítsuk a függönyünket, sötétítőnket?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel függönyvásárláskor.
Ma már óriási a kínálat, minőségileg is és árkategóriában is.

Legtöbb esetben nehéz felidézni otthonunk pontos színvilágát, jól mutat az üzlet kirakatában, és mégis csalódást érzünk, amikor már ablakunkat dekorálja?

Barátnőnk az organza függönyt ajánlja, de felszereléskor nem azt az összhangot kapjuk amit elképzeltünk…??

Fontos tudnunk a különböző anyagminőségek előnyét és hátrányát.

Pl. a lenes függöny természetes alapanyag, de kezelhetősége bonyolultabb, nem annyira áttetsző mint egy poliészter vagy organza függöny.

Ezért ajánljuk a helyszíni felmérést, tanácsadást, és a pontos méretezést. Különleges formájú, méretű ablakaira is van ötletünk. Fontos, hogy olyan enteriőrt teremtsünk otthonába, amely a legjobban illik az ön stílusához, ízléséhez és ahová jó érzés hazatérni…

Organza

Vékony sima szövésű, áttetsző anyagból készült hagyományos selyem. Mai modern organzákat szövött szintetikus szálakból, mint pl. poliészter és nylonból állítják elő. A hagyományos selyem organza árkategóriában magasabb. Legyünk óvatosak az olcsó árketegóriás organzával, napsütés hatására kivékonyodik és elhasad. Két különböző színű fonalból szövik így lesz színjátszó hatása. Merevsége a szorosan sodrott fonalaknak köszönhető. Könnyen gyűrődik. Fényáteresztő képessége egész sötét színek esetében is kiváló.

Nézze meg galériánkat

< Előző
Következő >

Len

Szép fénye, hűvös tapintása, nagy szakítóereje, rugalmassága, könnyű fehéríthetősége teszi közkedvelté. Közkedvelt háztartási célú felhasználásra, abrosz, szalvéta, lepedő, takaró, valamint dekorációs, bútoripari és kárpitosipari szövetek gyártására.

Nézze meg galériánkat

< Előző
Következő >

Poliészter

Szakítószilárdsága és kopásállósága az összes szálasanyag között kiemelkedő. Ezen tulajdonsága miatt használják részben vagy teljes egészében bútorszövetek előállításakor. A tartóssága miatt keverik rendszerint pamuthoz vagy más szálhoz egyéb textilek készítésénél is. Függönyöknél kimondottan, de bútorszöveteknél és asztalneműknél is fontos az anyag fényállósága. A poliészterből készült termékek ebben nagyon jók, ellenben a poliamiddal (nylon), amelyet a napfény hamarabb roncsol, öregít. Lakástextileknél szintén fontos tényező, hogy a poliészter megfelelően kikészítve gyűrődésre nem hajlamos, illetve könnyen vasalható, amely a manapság oly divatos szövött függönyöknél kimondottan előny.

A poliészter függönyök könnyen kezelhetőek, mosógépben 30-40 fokon. Kezelésnél mindig figyeljünk az adott termék használati utasítására.

Nézze meg galériánkat

< Előző
Következő >

Pamut

Ma is a textilipar legfontosabb nyersanyagai közé tartozik. Háztartási textíliát, törülközőket, ágyneműket, asztalterítőket, függönyöket, dekorációs anyagokat gyártanak belőle. Tisztításnál figyeljük a kezelési útmutatót. A pamutot előszeretettel keverik poliészterrel és poliamiddal, továbbá viszkózzal és modál szálakkal.

Sötétítő esetében érdemes alábélelni, ezzel meghosszabbítjuk élettartamát.

Nézze meg galériánkat

< Előző
Következő >

Lángmentes szövet

A poliészterek kémiai úton módosíthatóak úgy, hogy azok égéskor az oxigént elvonják, tehát az égést elfojtják. Ebből az anyagból készült textilek a lángmentes szövetek, amelyek egyre több felhasználási területen kötelezőek: Pl. szállodák, panziók, közintézmények

Selyem

Kitűnő tulajdonsággal bíró szálas anyag, ezért kedvelik és alkalmazzák a ruházati és lakástextil iparban.

  • jó szigetelő és hőszigetelő

  • nedvesség felvétele kitűnő

  • szakítószilárdsága, nyúlása, rugalmassága jó, könnyen vasalható

  • napfény jelentősen károsítja, kizárólag csak bélelve lehet használni

Jellegzetes selyem szövetek

Taft, bourette- selyem, krepp zsorzsett, twill, organza, szatén, shantung

Ezek jelentős részét ma az ipar mesterséges szálas anyagok felhasználásával próbálja gyártani, olyan megjelenésű használati tulajdonságúakra, ami utánozza az eredeti selyemből készült kelmét.

A selyemből készült termékek a lakástextil választék legfinomabb, legigényesebb, legdrágább és kezelésnél a legjobban odafigyelést igénylő szegmensét alkotják.

Dekorációs kelmék, tapéták, szőnyegek, ágyneműk, kiegészítők pl.zsinórok formájában találkozhatunk vele.

Viszonylagos ritkasága, előállításának munkaigényessége, történelme miatt drága luxuscikknek számít.

Nézze meg galériánkat

< Előző
Következő >

Hímzett függöny- Applikált függöny- Madeira

Néhány éve csak klasszikus berendezésű lakásokban tudtuk elképzelni.

Ma már nagyon sok esetben modern mintával és anyaggal is kapható hímzett függöny. Függöny anyagja  általában poliészter, ezek könnyebben kezelhetőek, de kapható igényes hímzett selyem, vagy hímzett lenes függöny is.
Ezek kezelhetősége nagyobb odafigyelést igényel, eleganciája lenyűgöző.
Az applikált függöny , egy gazdagon csipkézett függöny, többféle alapra szövik, voile, sable,vagy ma már a jól bevált vasalást könnyített sable anyagra.
Fehér és pezsgő színben kapható több méretben.
A madeira hímzés is egy klasszikus kivitel, főleg vitrázs függönyként használjuk, mivel nagyon sűrű szövésű.

Nézze meg galériánkat

< Előző
Következő >