Vitrázs függöny

A vitrázs függöny sajátossága, hogy nem az ablak tetejére helyezik el, hanem az üveg közepén lévő rúdra. Éppen azért, mert az üveg egy része fedetlen marad, sok napfényt enged át. Leggyakrabban madeira csipkéből készül, ami a vele egyező nevű szigetről  kapta a nevét. Értéke annál nagyobb, minél dúsabb mintázatú. Alapanyaga lehet len, pamut, illetve más,  mesterségesen elállított vagy kevertszálas anyagok is.

Anyaga az áttetszőtől az átlátszatlanig, az egyszerűtől a mintásig és a színestől a semlegesig változhat. Színes mintákat vagy motívumokat is tartalmazhat, például állatokat vagy gyümölcsöket. Szélei lehetnek vágottak, egyenesek, csipkések, rojtosak, a legromantikusabb sítusúaknál fodrosak.
A vitrázspálcát általában az ablakkeretre szereljük. Elhelyezhető annak közepén illetve felső vagy alsó egyharmad részén. A középre elhelyezett rúdról a textília a párkányig ér. A pálca rögzíthető csavar, öntapadós ragasztó, esetleg pattintás segítségével.
Vitrázsrúdra ringlik, (fülecskék) vagy bújtatók segítségével is felhelyeztő. A kelme dús hullámai, elegáns, egyedi arculatot kölcsönöznek minden helyiségnek.

 

madeira vitrázs függöny anyag
vitrázs függöny

Termékeink:

Ablakformára tekintet nélkül rendelhet tőlünk méretre készült ablakfüggönyöket, felszerelve, lakberendezési tanácsadással. Különböző árfekvésű alapanyadokból, az olcsótól az elegánsig!

füles vitrázs függöny konyhába
Füles ablakfüggöny konyhába:

Vintage stílusú ablakdekoráció lenből. A vitrázsrúdra piros fülekkel (ringlikkel) rögzítve, melyek színe megegyezik a szegély színével.
Egyedi stílusát a kelme  lágy és dús hullámainak és egymást kiegészítő színeinek köszönheti. Igény szerint méretre igazítva készítjük, kávéházi rúddal szállítjuk.

hollókú vitrázs függönyhollókő
elva vitrázs függönyelva
szamos vitrázs függönyszamos
marietta vitrázs függönymarietta
dobra vitrázs függönydobra
lobélia vitrázs függönylobélia
színes virágos vitrázs üggöny
Méretre gyátott ablakfüggöny:

Rejtett bújtatóval vitrázspálcára rögzíthető, letisztult stílusú, nosztalgikus konyhai ablakdekoráció. A bújtató alapanyagából egyéb kiegészítőt, például szalvétát, díszpárnát is készíthetünk. A legegyszerűbb módja annak, hogy látványossá tegye konyháját.
Nagyszerű stílusa minden otthonban beválik.

3405 vitrázs függöny anyag3405.
5603 vitrázs függöny anyag5603.
6869 vitrázs függöny anyag6869.
6906 vitrázs függöny anyag6906.
7001 vitrázs függöny anyag7001.
101174 vitrázs függöny anyag101174.
Konyhába:

Amikor választ a legjobb kreatív konyhai függönyötletek közül, vegye figyelembe az olyan jellemzőket, mint a textúra, a motívum, a szín és a design. Természetesen a konyhai ablakok mérete és típusa lesz a fő tényező. Gondoljon a vastagságra és fedettségre is a különböző függönyötletek esetén, hogy mennyi fényt és magánéletet szeretne.
Konyha stílusától függően vegye fontolóra egy érdekes kontrasztot a vitrázspálcák és a rájuk akasztható anyag között. Vékony, fekete kovácsoltvas rudak fehér vagy krémszínű csipkével, például vintage terítőkből, ízléses, mégis drámai megjelenést kölcsönözhetnek.

Méteráru:

Nagy választékban kapható, 30, 45, 60, 90 cm magasságban, vagy méretre varrjuk, különböző paszpólozásokkal, fülekkel díszítve. Legolcsóbb a jaquard, legdrágább a csipke illetve  a gazdagon hímzett madeira.

Méretben ami kapható, gyárilag kialakítva a rúd helye, varratás esetén saját anyagából bújtatósan, fülekkel vagy vitrázsos behúzó szalaggal oldható meg. Sok ötletes. hangulatos mintával kapható, levendulás, virágos, kávébögrés, csipkésen - gazdagon, vagy szolidan hímezve.

Lépjen kapcsolatba velünk:
Nyitvatartás:
Hétfő - péntek: 09 - 17 óra
Szombat: 09 - 13 óra

December 23-tól Január 3-ig
üzleteink zárva tartanak.