Függönykarnis

Függönykarnis vajon milyen legyen? Mi lehet a tökéletes választás? Ez a lakberendezési kiegészítő nem csak a függönyök egyszerű és gyors felszerelésére, stabil felfüggesztésére, rögzítésére szolgál, de dekorációs elemként is hozzájárul otthona megjelenéséhez.
Mindig olyan karnis mellett döntsön, amely kb 25-25 centiméterrel szélesebb, mint maga az ablak. Így azt a benyomást kelti, hogy ablaka nagyobb, ezért még több fény áramlik be rajta. Erre azért van szükség, hogy az ablak kényelmesen nyitható legyen, ugyanakkor a sötétítő ne fedjen be túl sokat az üvegből.
Ideális esetben közelebb kell tenni a mennyezethez, mint az ablak tetejéhez. Ily módon megnöveli a belmagasság érzetét és a függöny is jobban mutat.
Logikus, hogy a 16 mm-es vagy 20 mm-es átmérőjű függönyrúd diszkrétebb lesz, de könnyebben hajlik nehéz függönyök esetén, mint egy Ø28 mm-es. A választás mindenekelőtt esztétikai és egyéni ízlés kérdése. Ha a függönyök nagyon nehezek, vagy a 2,40 m-nél magasabb mennyezetű a helyisége, akkor Ø28 mm-es függönyrúd megfelelőbb lesz. Legyen szó fáról, kovácsoltvasról, könnyedén illesztheti. Széles ablakok esetén ajánlott a sínes megoldás használata.

kovácsoltvas karnis
függönykarnis

Típusai:

Hányféle függönytartó létezik Ön sem tudja? Mi az előnye egyinek és másik? Közelebb kerülhet bárkihez ez a világ, aki átolvassa oldalumkat!

Hogy érhet el bennünket?
Szakértőnk a 06 20 340-8315 számon áll az Önök rendelkezésére.

Karnistakaró díszléc (polisztirol)
Nagyszerű módja a csupasz ablakok lefedésének, ha a függöny tartószerkezetét takaróléc mögé rejti. Ez a megoldás gyönyörú, esztétikus megjelenést eredményez. A karnistakaró díszléccel való lefedés stílusos módja a vasalat elrejtésének és nagyon letisztult vonalak kialakításának, amelyek a függöny és a díszléc méretétől és stílusától függően kiegészíthetik a modern és a hagyományos megjelenést egyaránt.
Mivel ebben az esetben a drapériákat közvetlenül a mennyezet alól kell rögzíteni, szükség van egy függönysínre, amely megtartja a súlyát és lehetővé teszi a szövetek könnyű mozgatását. A takaróléc kiválasztásakor szem előtt kell tartani a függöny textúráját és mintáját is. A zsúfolt minta egyszerű, egy egyszerű minta díszesebb díszlécek használatát teszi lehetővé.
Felszerelése

Az ablak elhelyezkedésétől és a kívánt dekorációs stílustól függően a függönytartó a falra, faltól falig, a mennyezetre vagy az ablakszárnyra kerül. Rögzítéséhez általában fúróra, ceruzára és esetleg vízmértékre van szükség. A tartószerkezet és a függönyrúd rögzítsét megelőzően vizsgálja meg, hogy  a vízszintestől nem tér-e el.  Ha rendben van, jelölje be a pontos helyét. A mennyezeti típusnál hagyjon legalább 5-15 cm (radiátor) mélységet a konzolok és a fal között, hogy a függönyt könnyen mozgathassa. Falrudaknál a mélységet maguk a konzolok mérete szabályozza, de itt a magasságra kell ügyelni! A függönyrúd minimum 15 cm távolságba legyen az ablakkeret
tetejétől.

Lépjen kapcsolatba velünk:
Nyitvatartás:
Hétfő - péntek: 09 - 17 óra
Szombat: 09 - 13 óra

December 23-tól Január 3-ig
üzleteink zárva tartanak.