Gyapjú szőnyeg

A gyapjú szőnyeg évszázadok óta használatos padlóburkoló anyag, számos előnyt kínál stíluspreferenciától, használattól és a költségvetéstől függően.  Bár az alapanyaga felső kategóriás, nem kényes. Rugalmassága jótól a kiválóig terjed és megfelelően karbantartva akár több évtizedes kopást is kibír.

Megőrzi eredeti színét az éveken át tartó kopás és tisztítás során. A gyapjúszál molekuláris szerkezete nagyon jól befogadja a festéket és rögzíti azt, ezáltal kiváló intenzitás és színtartósság érhető el. Ez a tulajdonsága teszi lehetővé a  széles szín- és mintaválasztékot, az árnyalatok finom variációit.

A gyapjúszál rendkívül hatékony természetes szigetelőanyag – tulajdonságai a belőle készült szőnyegek használata közben megmutatkoznak. Hatékonyan szigeteli a padlót, így csökkenti a hőveszteséget és a fűtési költségeket, kényelmesebbé téve a szobákat télen. Felszívja a levegőből a vízgőzt is, így segít mérsékelni a magas beltéri páratartalmat.

Biológiailag lebomló és újrahasznosítható, természetes módon lángálló, mitöbb hatékony "szűrőnek" bizonyul, mert rostjai képesek felszívni és megtartani pl. az égés során keletkező gázokat.

gyapjú szőnyeg minta
gyapjú szőnyeg

Termékeink:

Hatalmas színválasztékban kapható, az egyszerű natúr, tompa színektől az élénk pinkig. A legkisebb méret 80x150 cm, standard, átlagos nagyméret 200x290 cm. Igény esetén, bizonyos kollekcióinkból rendelhető extra méret is.

valami-nagy
JAIPUR:

Természetes anyagok, természetes, új gyapjúszálak, hagyományos feldolgozás, kíméletes festés. Minden terméket teszteltek káros anyagok szempontjából, és alkalmasak allergiában szenvedők számára. A Lana Color tökéletes választás a gyapjú szerelmeseinek, akik értékelik az exkluzív elegancia és az egészséges kényelem kombinációját otthonukban.

 

jaipur gyapjú szőnyegjaipur
jaipur-333 gyapjú szőnyegjaipur 333
pearl gyapjú szőnyegpearl
pearl-490 gyapjú szőnyegpearl 490
lanacolor-fashion gyapjú szőnyeglanacolor-fashion
lanacolor-spot gyapjú szőnyeglanacolor-spot
lanacolor gyapjú szőnyeg
LANA-COLOR:

A magas bolyhos variáció a modern otthonosság fantasztikus példája.
Aki feltette a lábát erre a bújós padlóburkolatra, az nem akarja otthagyni.
Elegáns, strapabíró, rendelkezik mindazzal, ami ahhoz kell, hogy sok éven át értékes társ legyen.
 

 

graft gyapjü szőnyeggraft 7556
ama green gyapjú szőnyegama-green
ama-rose gyapjú szőnyegama-rose
graft-7561 gyapjú szőnyeggraft-7561
lanacolor-mix gyapjú szőnyeglanacolor-mix
pearl-697 gyapjú szőnyegpearl-697
Tisztítása
Bár vannak módszerek mélytisztítására, mégis a megelőzés a legjobb orvosság; az élelmiszerek és folyadékok körültekintő használata is segít jó állapotának megőrzésében.
Legtöbbször a heti egy porszívózás elegendő, de kerüljük a széleket, mivel ott a legsérülékenyebb az anyag. Szánjon időt a hátoldal porszívózására is – meg fog lepődni, mennyi por gyűlt össze ott.
Ezenkívül mindig jó ötlet, hogy olykor szellőztessük ki.
Mivel sok tisztítószer elszínezheti vagy más módon károsíthatja, tísztításhoz használjon víz és ecet vagy szódabikarbóna oldatot, ami eltávolítja a legtöbb foltot.

 

Mosása

Minden nálunk vásárolt termék hátoldalán kezelési útmutató található. Ajánlatos  figyelembe venni, és az alapján mosni, tisztítani padlóburkolatainkat.
Mivel ezek a termékek érzékenyebbek, mint a szintetikus társaik, minden eljárást figyelmesen kell elvégezni.
A samponozást, a házi barkácsolást vagy a gőztisztítást a gyártók nem javasolják.