Drapéria

A drapéria kifejezés jelentése: a karnis burkolására szolgáló dekoráció.
Különböző formában kivitelezhető. Villa lakásokba, klasszikus terekbe használjuk az íves bogeneket
rojttal, paszománnyal díszítve. E függöny szoknya szerű kialakítása lehet egyenes aljú, íves, hullámos szabású.
Varrható rá csipke, ferdepánt, vagy igényes rojt, zsinór. A mai, modern lakások igényes karnisait már nem feltétlen szükséges eltakarni, beburkolni.
Igény esetén a feszített drapériát használjuk 10-20 cm magassággal. Bármilyen szövetből elkészíthető, de érdemes a tisztíthatósága alapján dönteni és természetesen  a legfontosabb, a lakás stílusához passzoló minta és anyag. Fontos figyelni mintás anyagnál a  minta illesztésre, egy síkba kell kerülni az egyforma mintának. Az innen leeső darabból készíthető díszpárna, terítő.
Tépőzárasan beburkolni a meglévő karnist az egyik legjobb megoldás. Szépen ki simul az adott méretre, nincs benne felesleges redőzés. Csipeszelés esetén ez nem megoldható.

drapéria anyag
drapéria

Ötletek:

Az anyagok egy része különlegessé, hangulatossá tehető nagymamáink csipkéjét  felhasználva, ezzel erősíthetünk rá vintage stílusra.

rojt végű drapéria függöny
Vintage hatás csipkével:

Áttetsző függönyt nem tettünk ebbe a lakásba, mivel szép a kilátás a saját kertjükre. A cél, hogy hangulatos, különleges hatást érjünk el csipke felhasználásával. Sötétítők alábélelve, ezzel is védve az anyag színét a fakulástól, és sötétedéskor összehúzható a kiváncsi tekinteteket ezzel kizárva. A karnis burkolására 2,5 bőséggel készítve.
A türkiz párnákkal, terítővel vittünk be egy hangulatos színt.

hagyományos drapéria
1.
hagyományos kékes drapéria függöny anyag
2.
hagyományos szürke drapéria anyag
3.
púder struktúrált drapéria függöny anyag
4.
szürke struktúrált drapéria anyag
5.
zöld mész mintás drapéria függöny anyag
6.
klasszikus drapéria
Vidéki villaépület:

Íves bogen - igazi kézimunka. Kastélyokba, villa házakba, követségekre készül a mai napig. Ma már nem csak a klasszikus, bourbon liliomos mintázatú anyagból állítható elő. Bársony, zsenília, egyszínű szövetekből is készíthető. A fotón látott zsenília textílből készítettük. Mivel átjáróba is ezt tettük, ott saját anyagával béleltük. Arisztokratikus eleganciáját növelhetjük rojttal, paszománnyal. Dolgozó szobában látható egy klasszikus mintázatú feszített karnisburkolat, alábélelve merevítóvel, díszítő rojttal szegve.

halvány sárga drapéria anyag
1.
krém drapéria függöny anyag
2.
modern drapéria anyag
3.
sötétbarna drapéria függöny anyag
4.
világos barna drapéria anyag
5.
zöld drapéria függöny anyag
6.
Nappaliba
Otthona - nappalija ékességévé válhat egy egyedi,  ritka karnis burkolat,  nem mindennapi szövetből.
Kellő belmagasság szükséges, hiszen csak 40 cm felett kivitelezhető.
Két színárnyalattal készítve hangulatosabbá, dominánssá tehetjük.
Konyhába
Ebben a helyiségben is az atmoszféra fokozására használjuk. Alkalmazásával igazán különlegessé varázsolhatjuk, ha bátrak vagyunk.
Virágos, csíkos, egyszínű, kockás stb. anyagokból gyönyörűen összepasszítható, dekorsál, karnisburkolat, roló, asztalterítő, székpárna, konyharuha készíthető.
Lépjen kapcsolatba velünk:
Nyitvatartás:
Hétfő - péntek: 09 - 17 óra
Szombat: 09 - 13 óra

December 23-tól Január 3-ig
üzleteink zárva tartanak.