Sötétítő függöny

A sötétítő függöny elzárja a fényt, akár a napsugarakat, akár az utcai lámpák mesterséges ragyogását, mely zavarja az alvást. Segít csökkenteni a kívülről érkező zajokat, és ami a legfontosabb, alkalmazásával pénzt takaríthat meg a fűtési számlákon.

Szorosan szőtt, sűrű vagy réteges szövetű kelme segít megőrizni a meleget hideg időben, valamint hűvös belső teret is fenntart melegben.
A tökéletes megoldás kiválasztása különféle tényezőktől függ, ilyen például a szövet, a karbantartási igény, a stílus és természetesen a költségkeret.

Az alapanyag általában szilárd és nagy igénybevételű szövet (nem feltétlen vastag), amely nem engedi a fénysugarakat behatolni.
A szín egy másik tényező, amelyet figyelembe kell venni, hogy összehangolhassa szobája színeit és stílusát. Annak ellenére, hogy a sötétítők a szokásos színek sötétek és egyszínűek, például szürke, sötétkék, fekete, grafit stb. A modern verziók is élénkebb színekben és több gyönyörű mintában kaphatók.

sötétítő függöny anyag
sötétítő függöny

Típusai:

Függönyválasztás előtt áll, de nem tudja, melyik anyagnév mit takar pontosan? Idegenül hangoznak az blackout, a dimout kifejezések? Olvassa el az adott oldalt és máris képbe kerül a függönyanyagokat illetően is!

Segítségre van szüksége?
Szakértői tanácsért hívja a 06 20 340-8315 telefonszámot.

Karbantartás

Az ebbe a típusba tartozó függönykárpitok sem feltétlenül igényelnek azonos karbantartást. Az alapanyagul választott szövet nagyban meghatározza az alkalmazott módszereiket. Például egyesek 100% poliészterből, mások vászonból, ismét mások pamut-poliészter keverékből készülnek. A legtöbb esetben, pl. poliészter- és pamutkeverék, elég egy egyszerű 30 - 40 fokos mosás, 400 fordulatos centrifugával, de néhány sűrűbb szövet és bélés száraz tisztítást igényel. Soha ne hagyja a sötétítőket ázni, és kerülje a forró vizes mosást valamint a fehérítőt, amelyek károsíthatják és elszínezhetik a szövetet. Ne szárítsa szárítógépben, mert ezek károsíthatják az alapanyagot.
Mielőtt megvásárolná a szövetet, nézze át a termék gondozási és tisztítási szimbólumait és utasításait.
Alapanyag

Általában poliészterből vagy poliészter és pamut kombinációjából készítik. A nehéz, mikroszálas anyag kiválóan használható, ami  90% -ig képes blokkolni a fényt. Szigetelő tulajdonságai miatt a  hőmérsékletet is kiegyenlítheti.
Dekorációnak bármilyen textília megfelel, ha lehetőség van a padlóig érjen. A legfontosabb, hogy passzoljon a lakás stílusához. Kérje szakemberünk segítségét az anyagválasztásban (méterben) illetve anyagmennyiség kiszámításában.
Ha mintás az ülőgarnitúra vagy a szőnyeg, akkor érdemes egyszínű textilt választani vagy a meglévő mintához passzoló dekoranyagot. Viszont ha minden barna- bézs színű érdemes egy hangulatosabb, színesebb kelmét választani, amiből díszpárna is készülhet.

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk:
Nyitvatartás:
Hétfő - péntek: 09 - 17 óra
Szombat: 09 - 13 óra

December 23-tól Január 3-ig
üzleteink zárva tartanak.