Sötétítő függöny

A sötétítő függöny elzárja a fényt, akár a napsugarakat, akár az utcai lámpák mesterséges ragyogását, mely zavarja az alvást. Segít csökkenteni a kívülről érkező zajokat, és ami a legfontosabb, alkalmazásával pénzt takaríthat meg a fűtési számlákon.

Szorosan szőtt, sűrű vagy réteges szövetű kelme segít megőrizni a meleget hideg időben, valamint hűvös belső teret is fenntart melegben.
A döntést több tényező befolyásolja, amilyen az alapanyag, az ízlés, a környezet és nem utolsó sorban a költségkeret.

Az alapanyag általában szilárd és nagy igénybevételű szövet (nem feltétlen vastag), amely nem engedi a fénysugarakat behatolni.
További fontos szempont a szín, (színárnyalat), amit összhangba kell hozni a környezetben található falak, bútorok, dekorációk stílusával. Annak ellenére, hogy a sötétítők a szokásos színek sötétek és egyszínűek, például szürke, sötétkék, fekete, grafit stb. Ugyanakkor a modern verziók között élénk színűeket és szemet gyönyörködtető mintásakat is talál!

sötétítő függöny anyag
sötétítő függöny

Típusai:

Gondot okoznak Önnek is anyag nevek? Nem igazodik el a blackout, dimout, a drapéria kifejezések világában? Nézzen körül oldalunkon vagy egyszerűen bizza meg cégünket, hogy elvégezhessük Ön helyett a munkát!

Miben állhatunk rendelkezésére?
Szakértőnket a 06 20 340-8315 számon érheti el.

Karbantartás

Az ebbe a típusba tartozó függönykárpitok sem feltétlenül igényelnek azonos karbantartást. Az alapanyagul választott szövet nagyban meghatározza az alkalmazott módszereiket. Például egyesek 100% poliészterből, mások vászonból, ismét mások pamut-poliészter keverékből készülnek. Leggyakrabban elégendő az anyagokat 30 - 40 fokon kimosáni, majd kímélő módon (400 fordulaton) kicentrifugázni. A sűrűbb szövet és bélés száraz tisztítást igényelhet. Soha ne hagyja a sötétítőket ázni, és kerülje a forró vizes mosást valamint a fehérítőt, amelyek károsíthatják és elszínezhetik a szövetet. Hasonló problémák miatt tartózkodjon szárítógép alkalmazásától!
Mielőtt megvásárolná a szövetet, nézze át a termék gondozási és tisztítási szimbólumait és utasításait.
Alapanyag

Általában poliészterből vagy poliészter és pamut kombinációjából készítik. A nehéz, mikroszálas anyag kiválóan használható, ami  90% -ig képes blokkolni a fényt. Szigetelő tulajdonságai miatt a  hőmérsékletet is kiegyenlítheti.
Dekorációnak bármilyen textília megfelel, ha lehetőség van a padlóig érjen. A legfontosabb, hogy passzoljon a lakás stílusához. Kérje szakemberünk segítségét az anyagválasztásban (méterben) illetve anyagmennyiség kiszámításában.
Ha mintás az ülőgarnitúra vagy a szőnyeg, akkor érdemes egyszínű textilt választani vagy a meglévő mintához passzoló dekoranyagot. Viszont ha minden barna- bézs színű érdemes egy hangulatosabb, színesebb kelmét választani, amiből díszpárna is készülhet.

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk:
Nyitvatartás:
Hétfő - péntek: 09 - 17 óra
Szombat: 09 - 13 óra

December 23-tól Január 3-ig
üzleteink zárva tartanak.