Selyem függöny

A selyem függöny napjainkben egyre népszerűbb a lakberendezők körében. Bár tudjuk, hogy organikus és luxus szövetből készül, a legtöbben nincsenek tisztában egyedi jellemzőivel. Ez a textília melegben hűvös, hideg időben pedig melegen tud tartani.  Speciális fizikai szerkezetének köszönhetően jól elnyeli az ultraibolya fényt. Ezért ideális választás otthoni dekorációhoz.
A belőle készült ablakfüggöny kifinomultabbá és elegánsabbá teszi a környezetet, mivel ez az egyik legnemesebb szövet. Az érintés lágysága, a színek intenzitása és a benne rejlő ragyogás midenkit elbűvöl. Ezenkívül rendkívül ellenálló, mivel rostja erős.
Csak a hozzá ajánlott béléssel érdemes készíttetni, különben napfény hatására elhasad, kifakul.
Otthonosság, kényelem és elegancia jellemzi, ha

különböző stílusú dekorációkkal ötvöződik, emellett még kifinomultabbá teszi a ház tereit.

Hogyan díszítsünk vele?
A kompozícióban a kifinomultság  a kulcsszó. Színei lenyűgöző vibrálást adhatnak még a leghalványabb és legsemlegesebb színű szobáknak is.

 

selyem függöny anyag
selyem függöny

Ötletek:

Dekorációként használva, megadjuk a lakás díszét, így kevesebb szövetet kell vásárolnia, mintha sötétítene vele.

selyem sötétítő függöny
Apró mintás:

Anyagunk dekorsálként funkcionál, nem lehet ráhúzni az ajtó felületére teljesen. 140 cm anyag - 60 cm-re beállítva, így dupla redőzéssel készült. Mintázata, csak abban az esetben érvényesül, ha alábéleltük. A keretre pliszé sötétítőket szerelünk, ajtónyílásonként, és csak azt húzzák le - föl. Az igényes gyártók, mindig kollekciókat terveznek, összehangolva a csíkos anyagot virágossal, kis mintással, különböző klasszikus és modern formákat az  egyszínű különböző árnyalataival ötvözik. Ezért érdemes a díszpárnákat ebből a családból készíttetni.

szürke selyem sötétítő függöny anyag
1.
keki selyem sötétítő függöny anyag
2.
kék selyem sötétítő függöny anyag
3.
hagyományos mintás selyem sötétítő függöny anyag
4.
barna virág mintás selyem sötétítő függöny anyag
5.
arany selyem sötétítő függöny anyag
6.
modern selyem sötétítő függöny
Kiugró - trapéz ablakra:

1 darabba meghajlítjuk a karnist, így nem okoz gondot a sötétítő összehúzása. Érdemes húzószerkezetes karnist vásárolni, hogy ne kézzel húzza el a sötétítőt, egy idő után meglátszódhat a kéznyom. Hímzett modern mintázata teszi a szobát hangulatossá. Alábélelve krém színű, flissel vastagított béléssel készült. Ez a bélés ad neki egy tartást és védettséget. Bátor élénk színek kerültek a díszpárnákra és a lámpabúrára is, különböző paszományokkal, rojtokkal, kéderrel és  zsinórral díszitve.

mályva színű selyem sötétítő függöny anyag
1.
grafit színű selyem sötétítő függöny anyag
2.
türkiz színű selyem sötétítő függöny anyag
3.
ezüst színű selyem sötétítő függöny anyag
4.
pink színű selyem függöny anyag
5.
arany színű selyem függöny anyag
6.
Mosása:

A textilvilág egyik legkényesebb szövetének számít, otthon nem mosható. Csak vegyi tisztítása ajánlott. Selyemhernyó gubóiból nyerik a szövetet, így a hőközlés nem tesz jót neki. Mindig tájékozódni kell az anyag összetételéről. Ha a gyártó ajánlja a mosást, mert kevert szálas textilt választott, akkor tisztítása az előírt gyapjú programon, 30 fokon ajánlott. A folt felületét sose dörzsölje, mert még nagyobb lesz. Vasalás a kezelőcímkén lévő útmutatás szerint történjen!

Alábélelése:

Minden ablakfüggönyt, mely ebből a szövetből készül, kötelező  alábélelni. Ha megoldható, akkor a hozzá ajánlott béleléssel.
Ez általában egy pamut anyag, ami mögé molton vagy flis kerül. Ebből a 150 cm széles bélésszövetből ugyanannyit kell vásárolni, mint a szín anyagból.
Bélelés elmaradása esetén e lakéstextil elhasad vagy rövid időn belül kifakul.

Lépjen kapcsolatba velünk:
Nyitvatartás:
Hétfő - péntek: 09 - 17 óra
Szombat: 09 - 13 óra

December 23-tól Január 3-ig
üzleteink zárva tartanak.